måndag 17 mars 2014

Det stora tapetseringsinlägget (varning för bildbomb!)

Här vare bilder! Jag har tagit alla med mobilen, av den enkla anledning att jag inte tänker dra fram en digitalkamera när jag jobbar. Vill inte damma ner dem slipdamm eller kladda ner den färg heller. Mobilen är lite lättare att hantera. Så, här följer ett mycket bildtungt inlägg om tapetseringen av det som var vårt gästrum, men som fr o m inatt är vårt sovrum!

Untitled

Jag hann måla taket och listerna innan det blev dags för tapetsering. Jag hade lite gammal färg kvar till listerna, vilket räckte precis. 

Untitled

Dock hann jag inte med elementet, men jag tänker att det går ju ingenstans, så ska väl bli av någon gång i framtiden. Har köpt pensel, färg och stålborste för ändamålet. Läste att man inte ska ha värme på i elementet när man målar = lika bra att vänta till sommaren! Nu är den här bilden lite konstigt exponerad, men det man ser utanför fönstret är...

Untitled

...detta! Våra gravt misskötta äppelträd. De ska få lite mer beskärning i år, men de har vuxit vilt i flera år, därför ska man tydligen ta det lite varmt med sågen innan det blir ordning på dem igen. Utsikten bortanför är väl inte fy skam heller, även om naturen kanske inte visar sig från sin bästa sida just nu.

Untitled

Tittar man lite svagt åt vänster ser man hela dalen nedåt, en väldigt trevlig syn. Den lilla jordplätten är rabarberlandet, där rabarbern redan är på gång. Den delar utrymme med pepparrot, som är fullständigt monstruös. Skulle behöva minska ner den lite...

Untitled

Okej. Flytta till söndag; alltså igår. Här har vi tapeten, redo för att skäras upp i lagom våder.

Untitled

Här klistrar farsan första våden.

Untitled

Första våden är uppe och vi är officiellt igång! Efter detta följde arbetsgången att jag skar och klistrade och farsan satte upp tapeterna. Ett arbetssätt jag kände mig helt bekväm med, eftersom detta är andra gången jag ens är inblandad i tapetsering.

Untitled

Första väggen klar, dock med en halv våd och en snutt ovanför dörren överhoppad. Det sparade vi till senare och fortsatte med hela våder istället.

Untitled

Här är det tredje hörnet för eftermiddagen, samtidigt med lutande tak. Det gick bra, men var inte populärt så vi går vidare och tittar på den proffsiga utrustningen som fanns till hands.

Untitled

Tapetbord bestående av benbockar och en gammal skafferidörr, funkar strålande!

Untitled

Denna delen är det lägre i taket, som en följd av det lutande taket. 

Untitled

Snabbspola fram till kvällen, här var det dags för pizzapaus, med bara en liten, liten bit kvar (där till höger om elementet).

Untitled

Klart! Det är vitmålat bakom elementet och det kommer nog att förbli så. Har lite tapetklister kvar och gott om tapet kvar, så på sikt kanske jag sätter dit en liten tapetbit mellan elementet och fönsterbräda. Hade detta varit vårt egna hus hade jag propsat på göra det ordentligt, men eftersom detta är att betrakta som en hyreslägenheten - så får det bli så här. Jag är iallafall nöjd.

Untitled

Efter en stunds uppröjning och städande var rummet också tomt och rent. Eftersom gästrummet mer eller mindre tjänat som förråd, så har vi levt med en väldig massa saker överallt annars i huset. När vi började fundera över det övermäktiga arbetet som stod framför oss (flytta säng från sovrum till gästrum, flytta gästsäng från vardagsrum till nya gästrummet, flytta fyra soffbord till nya gästrummet, flytta bokhylla från vardagsrum till hall, städa, dammsuga, bära saker osv osv ad infinitum) så kom vi fram till att det kanske vore en så dum idé att flytta sängen redan igår kväll. 

Untitled

Försiktigt placerade vi sängen en bit bort från väggen eftersom vi inte skruvade fast gaveln igår. In med varsin pall (som vi använder som sängbord), lite lampor och ett par växter. Plötsligt var det ett sovrum! Kändes superkonstigt. Känslan i tapeten får en att tänka på en sommarstuga med gamla tapeter, eller att sova hos någon annan. Med fönstret på motsatt gavel jämfört med förut kom nya ljud, ett annat ljus och en annan känsla. Kändes inte som hemma, utan att vara bortrest. Men lakanen och sängen var definitivt vår och visst var detta en del av huset vi bor i. Kommer nog ta lite tid att vänja sig, men vi är båda supernöjda! Nu får det vara nog med tapetsering och renoveringstrams på ett tag. Nu ska vi sova!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar