tisdag 26 februari 2013

Telekinesis - Dormarion


Bland de artister vi lyssnat på allra mest de senaste två åren är absolut Telekinesis i topp. Telekinesis är Michael Lerner på samma sätt som Conor Oberst var Bright Eyes. Det vill säga ett band på skiva och live, men aldrig med fasta medlemmar. Dock tror jag att Lerner spelar allt själva på skivorna, dock har jag inte kollat upp det. Men att han har talanger inom flera områden visas om inte annat på ovanstående video, hos Jimmy Fallon, där Lerner spelar trummor och sjunger - något som är standard när Telekinesis framträder live.


De som följde Telekinesis på Instagram tills han lämnade det, misstänkte nog att någonting hände vid inspelningen av kommande skivan Dormarion. Från att ha varit ett mer eller mindre renodlat power pop-band med melodistarka gitarrslingor verkade Lerner framför allt använda synthar vid inspelningen. Nya singeln "Ghosts and creatures" bekräftar det. Det låter fortfarande som Telekinesis, trots frånvaron av akustiska trummor och elgitarrer - lika melodistarkt, men annorlunda.
Jag undrar om det till och med inte låter bättre än förr. Telekinesis kommer fortsatt ligga i topp bland de artister vi lyssnar mest på. Ser verkligen fram emot Dormarion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar