torsdag 19 juli 2012

Sera Cahoone

Man undrar ju hur mycket talang som rymdes i bandet Carissa's Wierd. Bandet, som bildades 1995 i Seattle och splittrades 2003 innehöll Ben Bridwell - som senare, tillsammans med bandkollegan Mat Brooke bildade Band Of Horses. Mat Brooke lämnade Band Of Horses och spelade in under namnet Grand Archives.

Men, i Carissa's Wierd fanns också Sera Cahoone. Och på första skivan med Band of Horses - Everything All the Time listas hon som trummis på några låtar.

Cahoone har även gjort skivor i eget namn - en självbetitlad skiva som hon släppte på egen hand och albumet "Only As the Day is Long", som rotar i samma slags amerikanska folkmusik som sina forna kollegor, fast mindre svulstigt än Band Of Horses och mer polerat och - egentligen - mer radiovänligt än Grand Archives. Hon har spelat förband till både Lucinda Williams och Mary Gauthier och det känns som ganska bra sällskap - fast Cahoone är som en Sub Pop-version av de båda.

I höst, 25:e september, kommer skivan "Deer Creek Canyon" på Sub Pop, men redan nu kan man provlyssna på spåret "Naked" på hennes hemsida. Och visst bådar den gott, fast ibland känns det lite som musik gjord för att spelas i serier som One Tree Hill, men som min fru uttryckte det - det är synd att sådana serier använder bra musik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar